Son dakika haberi! Putin’in açıklamalarından satırbaşları:

“4 bölgenin Rusya’ya bağlanması için imza atacağız. Bu temel ve insanı bir haktır. Donetsk’te, Luhansk’ta, Zaporijya ve Herson’da milyonlarca insan kararını vermiştir. Bizim ortak geleceğimizi hiç kimse elimizden alamaz.

Luhansk, Donetsk, Zaproijya ve Herson Rusya’nın parçasıdır, bu konu müzakere edilmeyecektir.

Kimse topraklarının anavatanlarına bağlanmalarına engel olmayacak. Onlar bombalara, insanlık dışı işkencelere hedef oldular. Ama her türlü engel olma girişimine rağmen iradelerini ortaya koydular.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson’un ilhakını açıkladı.

KİEV’E MÜZAKERE ÇAĞRISI

Kiev rejimine bu bölgelerdeki çatışmaların sona ermesi ve müzakere masasına dönülmesi çağrısında bulunuyoruz.

Topraklarımızı elimizdeki her türlü imkanı kullanarak savunacağız. Buralardaki hastaneleri, yolları ve binaları yeniden inşa edeceğiz. 4 bölgedeki insanların güvenliği için her türlü imkanı kullanacağız.

RUSYA DİMDİK AYAKTADIR

Onlar Rusya’nın yaptırımların ardından umutsuzluğa kapılacağını zannettiler. Ancak Rusya yeniden doğdu.

Batı bu büyük ülkeyi elimizden almaya çalıştı. Ancak, biz Rusya olarak çökmedik. Her zamanki gibi dimdik ayaktayız. Batı hegemonyası altına girmedik. Bu yüzden teknolojimizi küresel piyasalardan geride tutmaya çalışıyorlardı.

Savaşın nedeni bizim Batı’ya boyun eğmemizdir. Rusya’nın gelişmesini istemiyorlar. Bir kez daha söylüyorum. Onların dünyayı ele geçirme çabaları Rusya’nın başarısıyla sonuçsuz kalmıştır.

Batı’nın kuralları ikiyüzlülükten ibarettir. Binlerce yıllık Rusya asla başka birinin iradesine boyun eğmeyecektir.

Böylesine bir milliyetçilik asla Rusya’da olamamışken Batı’nın Rus halkına karşı fasişt bir tavır içinde olduğunu görüyoruz. Kendileri bırakın geçmişte suçlarını kabul etmeyi, bunları başkalarının üzerine atmaya çalışıyorlar. ABD’deki ve Hinsitan’daki yerli halkları nasıl yok ettiklerini kabul etmiyorlar. İnsanları uyuşturcu bağımlısı yapmak ve onları hayvan gibi avlamak Batı’nın işidir. Sömürgeciliğe karşı Rusya her zaman karşı durmuştur.

Dünyanın en büyük dinleri Rusya içinde barış içerisinde yaşamaktadır.”